Цена гаса на европској берзи ТТФ најнижа за последња два месеца

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2023, 15:31

Цена гаса на европској берзи ТТФ најнижа за последња два месеца

Цена гаса на европској берзи ТТФ данас је пала испод 37 евра за мегават сат, што је најнижи ниво за последња два месеца. Фото: Танјуг/Ray Strange/AAP Images via AP Према подацима са лондонске берзе ИЦЕ, европски фјучерси гаса су се данас у 10.27 сати продавали по цени од 36,505 евра за мегават-сат.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Аналитичари агенције Капитал економикс предвиђају да би цене гаса у Европи могле да падну још ниже у блиској будућности због смањене потражње и великог обима залиха, преноси Волстрит џурнал.
Капитал економикс очекује да ће се гас у Европи крајем 2024. године продавати по цени од 32 евра за мегават-сат.
Удружење оператера гасне инфраструктуре Европе (ГИЕ) саопштило је прошле недеље да тренутна попуњеност европских капацитета гаса износи 93,31 одсто, пренели су медији.
Godišnja stopa inflacije u Rusiji u novembru porasla na 7,48 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цена гаса на европској берзи ТТФ најнижа за последња два месеца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.