Ђоковић: Млади играчи су ми мотивација, пробуде звер у мени

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2023, 11:29

Ђоковић: Млади играчи су ми мотивација, пробуде звер у мени

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић изјавио је да су му велика мотивација гладни, млади играчи, за које је рекао да „пробуде звер у њему“. Фото: Танјуг/AP Photo/Manu Fernandez „Мислим да некако пробуде звер у мени“, рекао је Ђоковић у интервјуу за америчку телевизију ЦБС. Ђоковић је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навео да можда није тако брз као некад, али је мудрији и прецизнији.
„На терену ћу гађати мете величине новчића“. Он је рекао и да ментална снага коју поседује није поклон, већ да је дошла са великим радом. Разлика, претпостављам, између момака који умеју да буду највећи шампиони и оних који се боре да дођу до највишег нивоа је у способности да не остану предуго у тим емоцијама. За мене је то заиста релативно кратко. Тако да чим то доживим, признајем… Можда, знате, пукнем. Вриштим на терену, шта год да се деси. Али онда сам у стању да се вратим и ресетујем“, додао је Ђоковић.
Признао је да је код њега разбијање рекета чешће него код многих других играча. „Нисам поносан на то. И стидим се себе кад то радим, без сумње. Али у исто време, знате, прихватам себе као људско биће са маном. Количина притиска и стреса је много већа ако имате гомилу против себе. Истовремено, заправо више уживам у окружењу где, знате, имам добру подршку“.
Говорио је Ђоковић и о ситуацији из 2022. кад је био депортован из Аустралије. „Имао сам већину света против себе. Имао сам такво искуство на тениском терену са публиком која ме можда није бодрила, али никада раније у животу нисам имао ово посебно искуство“, рекао је и додао да „није против вакцине“, већ да је само „поборник слободе избора“.
Истакао је и да му велику сатисфакцију даје број освојена рекордна 24 гренд слема. „Пре много година сањао сам да ће моја кћерка и мој син моћи да ме гледају како освајам Вимблдон. То се десило неколико пута. Имао сам велику срећу да сам то доживео“, закључио је Ђоковић.
Remi Rome i Fiorentine u Seriji A, „vučica“ meč završila sa dva fudbalera manje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Млади играчи су ми мотивација, пробуде звер у мени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.