Саливен крајем седмице у посети Израелу

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2023, 10:31

Саливен крајем седмице у посети Израелу

Саветник за националну безбедност Беле куће Џејк Саливен посетиће Израел крајем недеље, пошто Вашингтон одржава шатл дипломатију скоро на недељном нивоу у циљу координације са Израелом у његовом рату против Хамаса, изјавили су за Тајмс оф Израел амерички и израелски званичници. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/TranThangNhat На врху Саливенове агенде биће залагање за повећање хуманитарне помоћи Гази, која је значајно опала откако је примирје између Израела и Хамаса пропало 1. децембра после седам дана, рекао је амерички званичник.
Израел инсистира да уско грло помоћи није његова грешка и да међународни актери не успевају да испоруче износ помоћи који он одобрава, пренео је израелски портал.
С друге стране УН и Египат наводе да израелско бомбардовање кочи напоре да се велике количине помоћи допреме у Газу.
Подједнако важно за Саливена биће истицање забринутости САД у вези са цивилним жртвама у Гази, казао је амерички званичник.
Израелски званичник који је потврдио Саливенову посету, рекао је да Израел очекује да ће висока америчка делегација бити у посети Израелу скоро сваке недеље, јер је рат у Гази и даље на врху спољнополитичке агенде Вашингтона.
 
Tramp odlučio da ne svedoči ponovo u slučaju građanske prevare

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саливен крајем седмице у посети Израелу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.