Захарова: Столтенбергова посета Балкану служила за дестабилизацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2023, 14:47

Захарова: Столтенбергова посета Балкану служила за дестабилизацију

Посета генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга земљама Балкана била је “запаљив и деструктиван потез“, с обзиром на да је њен основни циљ био да се “сеје нестабилност у региону“, изјавила је данас портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP “Столтенбергова посета БиХ и Србији била је очигледно запаљива. Покушао је да се умеша у унутрашње ствари БиХ и убрза кретање земље ка институцијама Северноатлантског савеза. Он је одлучно инсистирао да Београд такође појача сарадњу са НАТО упркос неутралном статусу Србије, окривљујући Русију за све оно што није у реду у свету и тврдећи да ми радимо на ширењу дезинформација и ремећењу ствари на Балкану“, изјавила је Захарова а преноси ТАСС.
Она је додала да је балканска турнеја Столтенберга још један доказ “деструктивне политике северноатлантских блокова и подстицање покушаја да се земље региона увуку у Алијансу“.
“Сматрамо да НАТО треба да оконча своју политику усмерену на дестабилизацију Балкана, наметање својих правила региону и повлачење нових линија поделе. Као што историја показује, утицај алијансе на Балкану увек води у тугу, губитак живота, разарања и ратне злочине“, рекла је Захарова.
Blinken: Razgovarali smo o ulozi NATO u promovisanju mira na Zapadnom Balkanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Столтенбергова посета Балкану служила за дестабилизацију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.