Песков: Финско јачање границе са Русијом могло би да изазове тензије

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2023, 13:33

Песков: Финско јачање границе са Русијом могло би да изазове тензије

Активности Финске на јачању границе са Русијом су неосноване јер Москва не представља претњу свом суседу, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/Alexander Wilf, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Таква активност, напротив, ствара претњу Русији и може довести до напетости, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << упозорио је портпарол руског председника, пренео је ТАСС.
„Нема сукоба као таквог. Финској нико и ништа не прети и у овом случају ово је свакако апсолутно претерана мера обезбеђења граничне безбедности јер ту нема претње и у стварности нема напетости“, рекао је Песков новинарима коментаришуц́и активности Финске на јачању заштите границе уз помоћ Пољске.
„Ово је апсолутно ничим изазвана и неоснована концентрација оружаних јединица на граници са Русијом“, нагласио је он.
Како је истакао портпарол председника Русије, „тензија може да се појави управо због гомилања додатних јединица на граници“. „Финци би требало да буду свесни да ће гомилање војних јединица на нашим границама за нас представљати претњу“, објаснио је Пексов.
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је раније данас да је Русија примила ноту Финске о својој одлуци да затвори и последњи гранични пункт од 30. новембра.
У међувремену, неки медији су известили да Пољска планира да пошаље трупе у Финску да помогну у заштити њене границе.
Erdogan:Turska će pojačati diplomatske napore za trajno primirje u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Финско јачање границе са Русијом могло би да изазове тензије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.