Пораз фудбалера Звезде од Јанг Бојса, нестварни промашаји за опроштај од Европе

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2023, 08:35

Пораз фудбалера Звезде од Јанг Бојса, нестварни промашаји за опроштај од Европе

Фудбалери Црвене звезде поражени су синоћ од Јанг Бојса у Берну 2:0 (2:0) у мечу петог кола групе Г Лиге шампиона. Фото: Танјуг/Anthony Anex/Keystone via AP Црвено-бели су против швајцарског тима имали пет-шест нестварних промашаја, што их је коштало пораза и шансе за „европско пролеће“ и пласмана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у нокаут фазу Лиге Европе.
Звезда је могла до вођства у Швајцарској већ у четвртом минуту, али је у ситуацији „један на један“ Шериф Ндиаје шутирао право у голмана домаће екипе Антонија Раћопија. Само минут касније Ндиаје је имао нову шансу, али је лоше шутирао главом са петерца после центаршута Инбома Хванга.
Трећу одличну шансу Звезда је пропустила у шестом минуту, Осман Букари је искоса са десетак метара, шутирао преко гола.
Казна за промашаје стигла је у осмом минуту, после корнера Филипа Угринића сам је на другој стативи остао Лорис Бенито, шутирао је према голу, а лопта се од Косте Недељковића одбила иза леђа Омрија Глазера.
У 24. минуту Букари је имао најбољу могућу шансу, после контранапада је трчао сам ка голу домаћина, али је у кључном тренутку дао јачи фор па га је зауставио голман домаћих Раћопи.
Само пет минута касније Звезда је поново кажњена за промашај, Луин Блум је ударцем са 15 метара прецизно шутирао и левом ногом послао лопту у мрежу Звезде.
У наставку шансу је одмах уместо Ндиајеа добио Јован Мијатовић, касније Жан-Филип Красо, Владимир Лучић, а у финишу и Александар Катаи и Гелор Канга. Међутим, серија промашаја се наставила, прво је Хванг погодио стативу у 57, Мијатовић је имао две шансе, у 61. и 75. минуту, а Красо у 63. минуту.
У другом мечу групе Манчестер Сити је преокренуо против Лајпцига од 0:2 до 3:2.
Немачки тим водио је головима Лоиса Опенде у 13. и 33. минуту, али су у наставку погађали Ерлинг Халанд у 54, Фил Фоден у 70. и Јулијан Алварез у 89. минуту.
Сити води на табели са 15 бодова, Лајпциг има девет, Јанг Бојс 4, а Звезда само бод.
Сити и Лајпциг су још раније обезбедили осмину финала, Јанг Бојс ће у Лигу Европе, а Звезда као последња у групи завршава европску причу за ову сезону.
У последњем колу, 13. децембра, Звезда дочекује Сити, а Лајпциг екипу Јанг Бојса.
Fudbaleri Lacija i Šahtjora ostvarili pobede u mečevima 5. kola Lige šampiona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пораз фудбалера Звезде од Јанг Бојса, нестварни промашаји за опроштај од Европе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.