Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2023, 17:37

Србија је помогла братској Русији – она је земља савезник! Руски аналитичар о набавци моћних хеликоптера (ФОТО)

Србија једина није приступила анти-руским санкцијама, и зато је Вучић мета напада. Фото: Танјуг/Раде Прелић Набавка хеликоптера Ми-35 од Србије са Кипра је повољна развојна опција за Русију, јер је постојао ризик да ове машине под притиском САД буду пребачене у Украјину. Ово је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Игор Коротченко, познати русики војни аналитичар и главни уредник часописа „Национална одбрана“, рекао за једну од најгледанијих руских телевизија РИА Новости.
Србија је претходно са Кипра добила 11 борбених хеликоптера Ми-35П руске производње на основу споразума о њиховој препродаји постигнутог у јуну.
Председник Србије Александар Вучиц́ прегледао је у четвртак поподне хеликоптере на војном аеродрому Батајница. Он је истакао да „воли” Ми-35 више од свих других хеликоптера српске војске.
Фото: Танјуг/Раде Прелић Председник Србије и врховни командант Војске Србије оценио је да су то тврђаве које лете, те да је звук ових хеликоптера злокобан за непријатеља.
Да није Србије, Запад би приморао Кипар да убојите машине испоручи Украјини Коротченко наводи да је овај догађај свакако позитиван за Русију, и наводи разлоге за такав став:
– Да хеликоптере Ми-35 није набавио наш савезник на Балкану, постојао би велики ризик да би Кипар, под притиском Запада, посебно САД, пребацио ове машине у Украјину, рекао је Коротченко.
Србија једина није приступила анти-руским санкцијама, и зато је Вучић мета напада Руски медији такође,истичу да је жеља Србије да не уведе санкције против Русије ојачала је њен међународни углед као слободне и независне државе.
Они подсећају да је Србија једина земља у Европи која већ скоро две године није приступила анти-руским санкцијама, иако су политички противници критиковали власт Александра Вучића због тога.
– Само сам се трудио да заштитим земљу и спроводим одговорну и озбиљну политику, подсећају руски медији на недавну изјаву коју је Вучић изрекао на ову тему.
Аналитичар је додао да је Србија уз сагласност Русије набавила борбене хеликоптере Ми-35 са Кипра, што показује посвец́еност Београда јачању веза са Москвом.
Фото: Танјуг/Раде Прелић -Наравно, трансфер наведене војне опреме са Кипра у Србију могао би да се изврши само уз обавештење и одговарајуц́у сагласност Руске Федерације, јер је то јасно предвиђено у свим уговорним документима примарног купца. Србија је земља савезник,за Русију на Балкану, а Кипар такође веома подржава добре односе, рекао је Коротченко.
Фото: Wikipedia Време је предузимамо конкретне политичке, економске, војне акције подршке Београду – Потребно је и да овде пажљиво анализирамо ситуацију. И не само да шаљемо поруке политичке природе, већ и предузимамо конкретне политичке, економске, војне акције подршке Београду, нашем савезнику Србији. Нашем једином верном савезнику, истако је аналитичар.
Он је такође приметио да је куповина руског наоружања не од саме Москве, већ од других њених оператера, оправдан корак за Београд.
-У условима када су могуц́ности Руске Федерације за снабдевање Балкана оружјем објективно ограничене чињеницом да руте њихове испоруке морају да се одвијају кроз ваздушни простор или преко територије земаља суседних Србији, што значајно зависи од мишљења и ставова Брисела, ова опција за јачање моћи Војске Србије се чини најприкладнијом, објаснио је Коротченко.
Он је нагласио да је Ми-35 „један од најефикаснијих ваздушних јуришних хеликоптера”:
– Данас тамо (ЕУ) имамо можда само једног, правог, верног савезника, Србију, закључио је Коротченко.
Aerodrom „Nikola Tesla“ dočekao sedmomilionitog putnika u ovoj godini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија је помогла братској Русији – она је земља савезник! Руски аналитичар о набавци моћних хеликоптера (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.