Намирнице које су богате витамином Ц и морате их јести ове зиме!

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2023, 15:00

Намирнице које су богате витамином Ц и морате их јести ове зиме!

Како се приближавамо зимским месецима, може се чинити да је обољење од неке врсте болести неизбежно. Фото: Pixabay/ Alexas_Fotos Било да је у питању обична прехлада, грип или ковид, наша осетљивост на инфекције се повећава у ово доба године.
Постоје неки кораци које можете предузети >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да бисте ограничили ризик од инфекције. Један ефикасан приступ је управљање уносом витамина, посебно витамина Ц, који нуди широк спектар здравствених предности.
То укључује јачање имунолошког система, подржавање психолошке функције, ублажавање умора и исцрпљености, заштиту ћелија од оксидативног стреса и осигуравање доброг стања коже, крвних судова, костију и хрскавице.
Ово су воћа и поврћа која су препуна витамином Ц.
Поморанџе Апсолутно су пуне витамина Ц. Пробајте да додате ово укусно воће у житарице за доручак или направите сочну воћну салату. Поред витамина Ц, поморанџе су богате и фолатом, калцијумом и магнезијумом.
Парадајз Додајте парадајз у салате, тестенине и супе да повећате унос витамина Ц. Такође су богати калијумом и фолном киселином.
Броколи Иако обично кувамо или печемо ово свестрано поврће, је најбољи начин да добијете витамин Ц да га једете сирово или кувано на пари. То је савршен прилог од поврћа, такође размислите о употреби у воковима, супама и салатама.
Паприке Паприка је одлична за витамине Е и К, као и извор влакана.
Јагоде Бобичасто воће је одлична посластица за повећање витамина Ц у вашој исхрани. Додајте у житарице за доручак или их једите саме.
Кељ Кељ је препун витамина Ц и Е који подржавају здрав имуни систем.
Црна рибизла Ове малене, скромне бобице су пуне витамина Ц. Додајте их у житарице, воћну салату или јогурт за укусну ужину. 
Киви Пун витамина Ц, киви је такође одличан извор витамина К и влакана. Одличан додатак грчком или природном јогурту или додатак смутију.
Ako se zbog nedostatka sna ujutru osećate umorno ovo treba da uradite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које су богате витамином Ц и морате их јести ове зиме! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.