Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2023, 14:00

Расе паса које су одличне за људе који пате од алергија

Ниједна раса паса није 100% хипоалергена, али према Америчком кинолошком клубу, постоје одређене расе које људи који су алергични на псе могу имати. Фото: Pexels/Katya Wolf Људи који пате од алергија обично су алергични на протеин који пси излучују кроз кожу, а који се налази и у урину >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и пљувачки. Мали пси, који се мање лињају, могу бити савршени за људе који пате од алергија, јер ослобађају мање алергена.
Пет популарних раса многи стручњаци сматрају хипоалергенима:
Коврџави бишон Коврџави бишони су радознали и интелигентни мали пси, који својим шармом могу освојити свакога.
Лако их је дресирати јер воле да удовоље својим власницима, а такође су савршени кућни љубимци за градски живот. Бишони су прави весељаци, који се одлично слажу са псима и децом.
Малтезер Малтезери су мали пси тежине између три и четири килограма, познати по свом дугом, свиленкастом, белом крзну.
Упркос својој величини, они су веома отпорни и прилагодљиви пси, који се слажу са људима свих узраста. Они могу бити мало тврдоглави, због чега их треба обучити.
Пудлица Пудлице су подељене у три групе по величини, стандардне пудлице, минијатурне пудлице и пудлице „играчке“.
Имају коврџаво крзно које долази у разним бојама. Пудлице су веома активни пси, а такође се сматрају једном од најинтелигентнијих раса, због чега их је лако научити разним триковима.
Шнауцер Слично пудлама, шнауцери такође долазе у три различите групе, велики шнауцери, средњи шнауцери и минијатурни шнауцери.
Све три групе шнауцера су познате по својој интелигенцији и пријатељској природи, али средњи и велики шнауцери захтевају искусније власнике.
Ови пси су изузетно активни, па им је потребно много вежбања да се отарасе вишка енергије. Осим тога, обуку шнауцера треба започети што раније, јер су то веома тврдоглави пси.
Јоркширски теријер Пре него што су постали једни од најпопуларнијих кућних љубимаца, јоркширски теријери су коришћени као ловци на пацове.
Они су храбри и отпорни пси, тежине око три килограма и савршени за живот у градовима.
Иако су мали, од власника захтевају стрпљење када их обучавају.
Psiholog otkriva: Ovo su toksične osobine narcisoidnih ljudi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Расе паса које су одличне за људе који пате од алергија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.