Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Nov.2023, 12:36

Зашто не треба да вежбате увече? Два кључна разлога због којих не би требало да практикујете ову рутину

Када вежбате касније у току дана, може да вам се деси недостатак мотивације након дугог дана. Фото: Pexels/Leon Ardho За разлику од јутарњег вежбања, један од најизазовнијих аспеката вежбања увече и ноћу је могућност да други планови или препреке поремете ваше планове за вежбање. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Али постоје и друге тачке које требате размотрити пре него се одлучите за овакву рутину.
Интензивне вежбе могу пореметити сан Иако умерено вежбање може бити од користи вашем сну, ако радите нешто интензивније, као што је интервални тренинг високог интензитета (HIIТ), мање од сат времена пре спавања, то може негативно утицати на ефикасност спавања и довести до тога да се будите више пута током ноћи.
Али ако је ноћ једино време када можете уклопити тренинг, испробајте мање енергичне вежбе, као што су лагани џогинг или јога.
Недостатак континуираности Студија из 2018. показала је да ће људи који вежбају ујутру највероватније остати доследни својој рутини у односу на оне који вежбају поподне или увече.
Овај закључак може бити зато што када вежбате касније у току дана, може да вам се догоди недостатак мотивације након дугог дана.
Али свакодневна рутина је другачија. Ако више волите вечерње тренинге, можете изградити конзистентност тако што ћете заказати тренинг и држати се своје посвећености
Zaboravite na starenje: Ove vežbe održavaju mladolikost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто не треба да вежбате увече? Два кључна разлога због којих не би требало да практикујете ову рутину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.