Петковић: Смиривању ситуације не доприноси забрана Србима да гласају на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 17:13

Петковић: Смиривању ситуације не доприноси забрана Србима да гласају на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас током састанка са амбасадором Аргентине Освалдом Марсиком да смиривању ситуације не доприноси забрана Приштине да Срби гласају на простору КиМ на парламентарним изборима. Фото: Танјуг/Канцеларија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за КиМ Према речима Пековића, ублажавању тензија не доприноси ни одбијање премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да хитно крене у правцу деескалације у четири општине на северу КиМ, саопштено је из Канцеларија за Косово и Метохију.
Петковић је са аргентинским амбасадором разговарао и о последњој рунди дијалога Београда и Приштине, и том приликом нагласио да свакодневне провокације, једностране акције и ескалаторни потези, неоснована хапшења и лажне оптужбе усмерене према Србима јасно показују да је албанској страни једини циљ изазивање нових тензија и заоштравање ситуације на терену, која води ескалацији и продубљивању кризе.
Он је поручио да се Београд увек залагао за трајан и одржив мир и стабилност у покрајини и на Западном Балкану и да српској страни инциденти никада нису били ни циљ ни средство, те да је сва одговорност за кризна дешавања на Приштини.
„Због тога је од непроцењиве важности да међународна заједница одлучно, политичким и дипломатским средствима спречи Приштину у настојањима да дестабилизује регион и спречи нове Куртијеве једностране акције“, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.
Додао је да је захвалан Аргентини на доследној подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и истакао да је опредељење Београда да негује и унапређује традиционално пријатељске односе са овом државом.
Zaključenje biračkog spiska 1. decembra, do tada moguće promene

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Смиривању ситуације не доприноси забрана Србима да гласају на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.