Енергетске бомбе које треба да унесете у организам одмах након буђења!

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 17:01

Енергетске бомбе које треба да унесете у организам одмах након буђења!

Једна од најважнијих ствари које можете да урадите је да нахраните своје тело здравом храном, посебно након буђења. Фото: Pixabay/StockSnap Хранљив доручак може учинити чуда за ваше тело и вратити вас на прави пут да се осећате најбоље.
Помажемо вам да откријете неколико најбољих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << намирница за доручак.
Боровнице Ово бобичасто воће је једна од најздравијих намирница које можете додати у своје оброке. Оне су препуне невероватних предности. Боровнице имају савршена енергетска својстава, јачају метаболизам и  регулишу здравље црева. Ово је суперхрана која садржи природне шећере за енергију. Оне су такође богате антиоксидансима који утичу на метаболичку функцију. Њихов садржај влакана фантастичан када је у питању отклањање надимања. Познато је да боровнице садрже значајну количину влакана која помажу у варењу и бољем пражњењу црева. Оне могу спречити затвор који је чест узрок надимања. Покушајте да их додате у грчки јогурт богат протеинима за моћан доручак.
Спанаћ Прављење омлета богатог протеинима је добра опција. Не заборавите да додате мало лиснатог зеленила у мешавину. Спанаћ је једна најбољих намирница за здрав  доручак који може помоћи вашем телу да подстакне гориво. Спанаћ је природно богат гвожђем, које је веома важно за транспорт кисеоника и производњу енергије. Витамини и минерали у спанаћу такође играју виталну улогу у подржавању метаболичког процеса. Што се тиче надимања, спанаћ такође има влакна која промовишу здраво варење. такође има довољно магнезијума да подстакне редовно пражњење црева и смањи шансе за надимање.
Јаја Јаја су можда један од најчешћих састојака за доручак, али дефинитивно нису прецењена. Њихове здравствене предности су бројне, због чега Гервацио препоручује да их додате у тањир како бисте подстакли енергију, метаболизам и варење. Јаја су богат биолошки извор протеина што значи да имају есенцијалне аминокиселине потребне за енергију и функцију мишића. Такође могу повећати термогенезу која је корисна за побољшање метаболизма. Осим тога, примећује она, они имају мало ФОДМАП-а, тако да није вероватно да ће изазвати пробавне сметње, посебно за оне са одређеним проблемима са цревима као што је синдром иритабилног црева (ИБС).
Јогурт Јогурт није само укусна база и састојак за смутије, већ је и сама храна богата хранљивим материјама. Одличан извор здравих протеина за црева ујутру, јогурт може подржати метаболичку функцију. Протеини захтевају више енергије за варење него угљени хидрати и масти, а то доприноси повећању термогенезе и сагоревању калорија. Пробиотици у јогурту подржавају здраву микрофлору која побољшава варење и смањује упале како би ублажила надимање.
Banane za doručak? Evo zašto bi trebalo da ih preskočite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Енергетске бомбе које треба да унесете у организам одмах након буђења! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.