У Србији сутра облачно с кишом и ветром, у петак нагли пораст температуре

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 12:51

У Србији сутра облачно с кишом и ветром, у петак нагли пораст температуре

Према прогнози Републичког Хидрометеоролошког Завода, у већем делу Србије сутра се очекује облачно и ветровито време са кишом. Фото: Градске инфо У брдско-планинским областима, а у Тимочкој Крајини и у нижим пределима очекују се мешовите падавине: снег и киша, која ће се местимично >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ледити на тлу.
У кошавском подручју (нарочито на југу Баната) и на планинама дуваће јак и олујни ветар, нарочито у првом делу дана, у Београду са ударима до око 60 км/х, а на југу Баната и од 85 до 100 км/х.
У првом делу дана ће дувати умерен и јак, јужни и југозападни, у кошавском подручју јак југоисточни ветар са ударима олујне јачине, нарочито на југу Баната и на планинама.
После подне и увече скретање ветра на северозападни. Најнижа температура од минус пет степени Целзијуса на југу и југоистоку Србије до седам у Београду, а највиша у већини места од 6 до 11 степени, само ће у источној Србији бити хладније, до 2 степена. У Београду сутра облачно с кишом и ветровито.
У првом делу дана ће дувати кошава (јак југоисточни ветар), који ће после подне бити у скретању на северозападни. Јутарња температура око седам степени, а највиша око девет, после подне и увече у паду. Према изгледима времена за Србију у наредних седам дана, у среду ујутро и пре подне умерено до потпуно облачно са слабим мешовитим падавинама: кишом и снегом. После подне постепено разведравање.
У четвртак (30.11.) ујутро мраз, током дана умерено облачно и суво, а само у Војводини понегде с кишом. Јужни и југоисточни ветар у појачању, нарочито у кошавском подручју и на планинама.
У петак (01.12.) нагли пораст температуре, ветровито и суво – максимална температура од 14 до 22 степена, а само у Тимочкој Крајини хладније, до пет степени. На планинама интензивно топљење снежног покривача у комбинацији са јаким ветром. У току ноћи ка суботи (01/02.12.) јаче наоблачење с кишом, која ће падати и на планинама.
У суботу (02.12.) захлађење уз краткотрајни прелазак кише у снег. Од недеље до уторка (03 – 05.12.) суво и прохладно.
Vučić: Trostruko veći budžet za šahovski savez

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Србији сутра облачно с кишом и ветром, у петак нагли пораст температуре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.