Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 12:40

Вучић: Јавне финансије стабилне, пет милијарди евра на државном рачуну

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су јавне финансије Србије стабилне и навео да на рачуну тренутно има пет милијарди евра, као и да је удео јавног дуга у БДП-у код нас мањи него у многим европским земљама. Фото: СТрахиња Аћимовић „Када сам 2014. године постао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << премијер учешће јавног дуга у БДП-у било је 79 одсто, а сада је 51 одсто“, рекао је Вучић приликом обиласка почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић – Бадовинци.
Он је рекао да се размишља о покретању још различитих пројеката, а интересовао се и како теку радови и припреме за изградњу других брзих саобраћајница у Србији.
„Кренућемо да радимо пут ка Текеришу“, рекао је Вучић и истакао да ће овај путни правац много значити за свакодневни живот грађана из ових крајева. Поручио је да се путни правац који данас обилази мора завршити на време.
Речено је да је завршено 90 одсто експропријације земљишта. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је 10.новембра уговор за изградњу брзе саобраћајнице Слепчевић – Бадовинци.
Ова саобраћајница, дужине 15,3 километра, наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице која се гради и биће завршена до краја наредне године.
Том приликом је навео да ће се на овај начин брзим саобраћајницама повезати два гранична прелаза између Србије и Босне и Херцеговине – Шепак и Павловића мост и додао да ће БиХ и Република Српска бити још боље саобраћајно повезане са Србијом.
Vučić na obeležavanju početka radova na brzoj saobraćajnici Slepčević-Badovinci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Јавне финансије стабилне, пет милијарди евра на државном рачуну се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.