Зеленски: Хвала војницима за борбу, део Украјине без струје због хладноће

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 10:45

Зеленски: Хвала војницима за борбу, део Украјине без струје због хладноће

Председник Украјине Володимир Зеленски захвалио се вечерас украјинској војсци јер се бори против руских напада, али и спасилачким службама које се боре са последицама изузетно хладног времена због чега је око 400 насеља у 10 региона остало без струје. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ноћном видео обраћању Зеленски је рекао да се немилосрдне, интензивне борбе воде у источним регионима Доњецка и Харкова, док „изузетно тешко време“ погађа области од Кијева на северу до Одесе на југу.
И на Криму су локалне власти, као и у делу региона Херсон, који је под контролом Москве, прогласили су понедељак нерадним даном због веома јаког ветра, поплава и завејаних путева, а дошло је и до оштећења неких зграда, наводи Ројтерс.
Украјинска погранична служба саопштила је да је Молдавија привремено затворила приступ возила са њене територије ка Украјини на два гранична прелаза, ка региону Одеса.
Градоначелник Одесе Генадиј Труханов апеловао је на грађане да остану код кућама, а локалне власти су упозориле да би залихе воде могле да буду поремећене нестанком енергије, која зауставља рад црпних пумпи, па су грађани замољени да створе залихе воде.
Povećane tenzije na granici Severne i Južne Koreje nakon lansiranja satelita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Хвала војницима за борбу, део Украјине без струје због хладноће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.