Весић: Мост у Мрчајевцима завршрен пре рока и пуштен у саобраћаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Nov.2023, 21:44

Весић: Мост у Мрчајевцима завршрен пре рока и пуштен у саобраћаја

Нови мост преко Западне Мораве у Мрчајевцима, уместо старог који је срушен у јунским поплавама, завршен је пре рока и пуштен у саобраћај, а данас га је обишао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић. Фото: МГСИ/Предраг Митић „Три и по месеца пре рока, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а рок је био 5. март, компанија Лотекс је завршила посао и добили смо нови мост, уместо оног који је срушен у јунским поплавама“, констатовао је Весић, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Он је навео да је први допис који је добио као министар био управо од Града Чачка, са захтевом за хитну обнову моста у Мрчајевцима, који је био у веома лошем стању, па је тада и забрањен прелазак камиона.
„Тада је влада издвојила 500 милиона динара и уплатила Чачку за обнову. Они су урадили пројекат реконструкције, почели и припремне радове, али је у јунским поплавама мост потпуно срушен. Морали смо да радимо нови пројекат, да обезбедимо додатних око 225 милиона динара, и нови мост коштао је укупно 725 милиона динара“, рекао је Весић.
Додао је да је нови мост распона већег од 100 метара и носивости више 60 тона.
„То показује да можемо заједно да радимо, држава и град Чачак, на задовољство грађана“, навео је министар.
Захвалио је свим грађанима на стрпљењу, свестан да су имали много проблема да дођу до својих њива, као и извођачу радова. „Сада смо коначно и трајно решили пролем. Ово је први пут да је мост овако брзо урађен и пуштен у саобраћај. То није виђено у Србији. Велика је ствар када се пројекти заврше раније, посбено три и по месеца пре рока. То показује да имамо добре домаће компаније, као што уе Лотекс, које могу даље да се развијају“, рекао је Весић.
Најавио је и наставак улагања у чачански крај.
Весић је такође напоменуо да је у саобраћај пуштен мост преко Мусине реке у Адранима, који је такође пролетос страдао у поплавама.
„И поред разних злонамерних навода на друштвеним мрежама да је мост био завршен а да саобраћај нијр пуштан мост је последњих недељу дана завршаван током ноћи и чим је данас посао био готов, пуштен је у саобраћај.
Настављамо да радимо заједнички и на обнови других објеката, јер имамо средства за локалне путеве, за бољи живот грађана“, рекао је Весић. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да је изградња новог моста значајан грађевински, али и пројектантски подухват.
„За непуна четири месеца и пројектован и изведен овако капиталан објекат, мост преко Западне Мораве, који спаја Мрчајевце и Мршинце. Ово је велики дан. Ми смо молили да се мост заврши што пре, наравно уз поштовање свих процедура и никако на уштрб квалитета“, рекао је Тодоровић.
Технички директор компаније Лотекс Бранисав Угреновић казао је да је грађевинцима задовољсвто када завршавају било који објекат, а посебно мост, посебно пре рока.
„Тада заборављамо на муке и проблеме, непроспаване ноћи… Разумели смо потребу становништва, уложили велики труд и напор и успели три и по месеца пре рока да завршимо. Хвала минситру Весићу, градоначелнику Чачка на великој подршци, јер без заједничког рада не бисмо ово успели“, рекао је Угреновић.
Momirović: Domaće kompanije su garant ekonomskog napretka države

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Мост у Мрчајевцима завршрен пре рока и пуштен у саобраћаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.