Фидан: Турска позива Запад да се дистанцира од израелских ратних злочина

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Nov.2023, 20:54

Фидан: Турска позива Запад да се дистанцира од израелских ратних злочина

Турски министар спољних послова Хакан Фидан позвао је данас западне земље да се дистанцирају од израелских „ратних злочина“. Фото: Танјуг/Maxim Shemetov/ Pool Photo via AP, File “Западни свет треба да се дистанцира од израелских ратних злочина. Свака условна или безусловна подршка Израелу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је бланко чек за убиство већег броја Палестинаца“, рекао је Фидан на самиту међународне стратешке комуникације (СТРАТКОМ) у Истанбулу.
Према његовим речима, историја неће заборавити нетрпељивост према палестинској застави и позиве на мир у данашњој Европи, где се, како је навео, „напади на Куран наводно прихватају као слобода изражавања“.
Он је додао да је истински мир могућ само уз правду, међународну сарадњу и истину, преноси А Хабер.
Фидан је рекао да дезинформације које су створиле услове за интервенције у Авганистану и Ираку и гурнуле регион у хаос сада избијају на површину у Гази.
Како је навео, постоје две врсте дезинформација у вези са „ратним злочинима које је Израел починио у Гази и на Западној обали“ након напада Хамаса на Израел 7. октобра. „Први је пристрасан став многих западних медија који игноришу људску трагедију коју су претрпели Палестинци. Други је институционализована дезинформација, која није ограничена на догађаје 7. октобра“, рекао је шеф турске дипломатије.
Он је истакао да нико не треба да легитимише „немилосрдно убијање људи у Гази“ као право Израела на самоодбрану.
„Не би требало да дозволимо Израелу да прикрива један ратни злочин другим. Због тога морамо да дођемо до трајног решења кроз нове дискурсе и методе“, поручио је он и додао да је циљ Тел Авива да својим акцијама у Јерусалиму, на Западној обали и у Гази учини неефикасним решење две државе за израелско-палестински сукоб.
Galant: Prekid vatre u Gazi je kratka pauza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фидан: Турска позива Запад да се дистанцира од израелских ратних злочина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.