Мартиновић: Интерес нам је да млади остану у својим срединама

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Nov.2023, 15:46

Мартиновић: Интерес нам је да млади остану у својим срединама

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић данас је посетио општину Горњи Милановац поводом отварања дечијег игралишта у насељу Ивице. Фото: Танјуг/Бранко Лукић Ресорно министарство за ову инвестицију определило је 15 милиона, док је општина Горњи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милановац из свог буџета издвојила нешто више од седам милиона динара.
„Мислим да смо направили један добар посао и да ће деца и млади који буду користили ово игралиште као и наравно сви други грађани Горњег Милановца имати прилику да уживају док се баве различитим видовима спорта, односно физичке културе“, рекао је Мартиновић за Танјуг.
Он је најавио наставак сарадње са општином Горњи Милановац.
„Већ почетком следеће године расписаћемо поново Јавни позив за финансирање пројеката из нашег буџетског фонда и општина Горњи Милановац може да рачуна на нашу помоћ и нашу подршку за овакве или неке сличне пројекте“, нагласио је министар. Мартиновић је овом приликом истакао да ресорно министарство и Влада Републике Србије настављају да раде на развијању свих делова наше земље и да подједнако улажу у све делове.
„Интерес нам је да између осталог и ова деца и ови млади остану овде у Горњем Милановцу, да остану у својим срединама, да им створимо пристојне услове за живот јер ништа нисмо направили ако нам се највећи део становништва сконцентрише у Београд, Нови Сад и у неколико великих градова“, рекао је Мартиновић.
Игралиште у насељу Ивице садржи мини терен са вештачком травом, баскет терен, десет различитих справа за најмладје и бројне друге активности најмлађих. „Ми ћемо учествовати и следеће године на конкурсу код министарства, колико сам разумео министра имаћемо опредељена средства за дечија игралишта, па ћемо видети у неком другом делу града где општина буде имала капацитета“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.
Он је рекао да би волео да то буде потез Бацковац где има пуно деце и постоји потреба да се изгради ново игралиште.
Vučić: U skladu sa našim pravom odgovaraće se za kivična dela u Banjskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мартиновић: Интерес нам је да млади остану у својим срединама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.