Столтенберг: ЗСО је кључ за нормализацију односа

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Nov.2023, 11:30

Столтенберг: ЗСО је кључ за нормализацију односа

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да је оснивање Заједнице српских општина кључ за нормализацију односа Београда и Приштине. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он је на заједничкој конференцији са председником Србије Александром Вучићем позвао Београд >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Приштину да наставе дијалог јер је то, истакао је, једини пут ка миру.
„Разговарали смо и о тензијама на северу Косова и значају мировне мисије Кфор која две деценије гарантује безбедност, наставићемо то да чинимо непристрасно и у оквиру мандата. Припадници Кфора су претрпели нападе, видели смо немире у септембру, починиоци морају да се изведу пред лице правде“, рекао је Столтенберг.
Он је рекао да јре након тога кфор распоредио 2.000 војника на КиМ, што је највеће појачање Кфора у протеклој деценији и истакао да подржава координацију војске и Кфора.
„Рачунам на све стране да смање тензије и уздрже се од ескаларотрних поступака. Гомилање снага Војске Србије близу прелаза не би помогло“, рекао је он.
NZS: Sutra redovna novčana naknada nezaposlenima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: ЗСО је кључ за нормализацију односа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.