Украјина: Парламент одобрио повећање издатака за одбрану за остатак године

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2023, 17:26

Украјина: Парламент одобрио повећање издатака за одбрану за остатак године

Украјински парламент одобрио је данас повећање издатака за одбрану за 303 милијарде гривни (7,89 милијарди евра) за остатак године, изјавили су посланици. Фото: WikimediaComonns/The Presidential Administration of Ukraine То је додатак овогодишњем буџету за финансирање безбедности и сектора одбране од 1,67 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << билиона гривни, што чини 26,6 одсто БДП-а, пренео је Ројтерс.
Роксолана Пидлаша, челница скупштинског одбора за буџет, објавила је на Фејсбуку да је парламент одобрио нацрт амандмана на државни буџет за 2023.
којим се издваја додатних 303 милијарди гривни за потребе одбране.
Према Министарству финансија, 225 милијарди гривна ће се употребити за финансијску подршку војних лица, а 78 милијарди гривна за куповину војне опреме и друге неопходне трошкове.
Амандман који је усвојио парламент повећава укупне расходе државног буџета за 323 милијарде гривни, навео је посланик Јарослав
Железњак у апликацији за размену порука Телеграм.
„Ове промене поставиле су два рекорда у историји Украјине. Општи буџетски расходи по први пут ће бити већи од 3,39 билиона гривни, а дефицит ће бити већи од два трилиона“, додао је он.
Измене буџета за 2023. годину захтевају потпис председника Володимира Зеленског.
Украјинска влада планира да потроши више од половине буџета за 2024. годину, који тек треба да буде одобрен или 1,7 билиона гривни за одбрамбени сектор.
Sijarto: EU da integriše Zapadni Balkan, oni su potrebniji EU, nego ona njima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина: Парламент одобрио повећање издатака за одбрану за остатак године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.