У Њујорку ванредно стање, поплављене школе, аеродром и станице метроа

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2023, 10:34

У Њујорку ванредно стање, поплављене школе, аеродром и станице метроа

У Њујорку је на снази ванредно стање због поплава које је изазвало олујно невреме, а после недељу дана углавном сталних обилних падавина, преплављен је канализациони систем, поремећен рад метроа у најнасељенијем граду у САД и многе улице претворене су у мала језера. Фото: Unsplash/Tuan >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Nguyen У неким деловима града пало је до 20 цм кише, а очекује се још падавине током дана, саопштили су метеоролози, преноси ББЦ.Многе школе, градски системи метроа, улице и аутопутеви су поплављени, док је најмање један терминал на аеродрому Ла Гвардија затворен је током јучерашњег дана.
На њујоршком међународном аеродрому Џон Ф. Кенеди, забележено је скоро 20 цм кише, што је рекордна вредност од 1948.године, преноси ЦНН.
„Ово је по живот опасна олуја. Проглашавам ванредно стање у Њујорку, Лонг Ајленду и долини Хадсон због екстремних падавина које су присутне широм региона “, саопштила је у петак гувернерка Кети Хочул на платформи X (Твитер).Она је позвала становништво да предузме кораке у циљу сопствене безбедности и да „не покушава да путује поплављеним путевима“.
Градоначелник Њујорка Ерик Адамс упозорио је људе да је тренутак за „повеćану будност и екстремни опрез“ пошто је уведено ванредно стање.
Поплаве су изазвале велике поремеćаје у систему метроа у Њујорку и приградској железничкој линији метроа север, а неке линије метроа су у потпуности обустављене и многе станице затворене.
„Неке од линија метроа су поплављене и изузетно је тешко кретати се градом“, рекао је градоначелник Њујорка на конференцији за новинаре, наводи Би-Би-Си.
Полицијска управа Њујорка такође је најавила затварање више саобраћајница и саопштила да је распоређена Национална гарда.
Uhapšen muškarac povezan sa ubistvom Tupaka Šakura

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Њујорку ванредно стање, поплављене школе, аеродром и станице метроа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.