Кина се противи америчком ограничењу увоза три компаније

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2023, 10:23

Кина се противи америчком ограничењу увоза три компаније

Кинеско Министарство трговине саопштило је да се противи недавном додавању три кинеске компаније на америчку листу ентитета у оквиру такозваног Акта о спречавању присилног рада Ујгура. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan Портпарол министарства је рекао да је тај потез, коме, како је рекао, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << недостаје чињенична основа и транспарентност, класична економска принуда, пренео је ЦЦТВ.Он је рекао да у Синђангу, званично Ујугурском аутономном региону, који се налази на крајњем западу Кинер, нема присилног рада и додао да САД поткопавају просперитет и стабилност региона, да крше легитимна права и интересе компаније у Синђангу и негативно утичу на људска права тамошњих становника.
„САД треба одмах да прекину такву погрешну праксу. Кина ће предузети неопходне мере и доследно одржавати законита права и интересе кинеских фирми”, рекао је портпарол министарства, пренео је Танјуг.
Раније ово недеље, исто министарство саопштило је да су тврдње Вашингтона о принудном раду Ујгура у покрајини Синђанг лаж којом се нарушава углед Кине, и да су оне сушта супротност чињеницама, а након што су САД ограничиле увоз из још три кинеске компаније, у покушају да елиминишу робу из америчког ланца снабдевања, за коју тврде да продукт принудног рада ујгурске мањине у Кини.
Francuski i nemački proizvođači naoružanja otvaraju fabrike u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина се противи америчком ограничењу увоза три компаније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.