Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2023, 10:16

Природни лосион који чисти флеке с коже лица: Прави се од два састојка, имате их у кухињи

Након лета су честе промене на лицу које делују као флеке, а заправо је реч о хиперпигментацији, као последици претераног излагања сунцу. Уколико вам сметају флекице и не знате како да их се решите, не брините – решење се крије у вашој кухињи. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Рецепт је једноставан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и све што вам је потребно за овај лосион је лист першуна и лимун или јабуково сирће. Редовна употреба овог лосиона смањује појаву пигментацијских мрља и пегица, а уз то посветљује и уједначава тен.
Лист першуна је богат витаминима и минералима, и садржи етерична уља с високим садржајем калијума и мангана. Лекари су га често предлагали као лек против грознице, болести бубрега, болести мокраћних путева, дијабетеса, упале очију, па чак и импотенције.
Першун је у свету лепоте већ вековима познат по својим регенеративним својствима; сређује црвенило коже, иритације, отеклине, а уједно тонира кожу. Старије генерације су га користиле против бора, чак и на подручју око очију. И данас га користе даме које преферирају природну козметику. Идеалан је за масну и мешовиту кожу лица, а припремићете га једноставно.
Потребно вам је: – 2 кашике насецканог листа першуна (може и 2 кашике сувог)
– 1 кашика лимуновог сока или јабуковог сирћета
– 200 мл воде
Припрема: Две кашике насецканог свежег (или сувог) листа першуна прелити са 200 мл прокуване воде и кувати на тихој ватри 15 минута. Скинути са шпорета и охладити. Процедити и додати једну чајну кашику сока од лимуна или јабуковог сирћета. Прелити у стаклену флашицу. Чувати у фрижидеру 5-6 дана. Касније направите нову дозу, или направите већу меру и замрзните у посудици за прављење коцкица леда.
Лосион можете користити ујутро и увече. Смањује поре на лицу, чисти кожу и чини је уједначеном. Сталним коришћењем флеке на лицу ће бити мање видљиве, а јесен је за то идеално време.
Першун можете користити и за очи и за подочњаке, али у том случају у рецепт не иде лимунов сок. Ако су вам очи отечене, ујутро и увече ставите мало лосиона на ватицу и направите облог. Оставите да делује пет минута.
Povrće koje čuva vaše srce: Borac protiv upala i visokog holesterola

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Природни лосион који чисти флеке с коже лица: Прави се од два састојка, имате их у кухињи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.