После Летоније и Литваније, Естонија забранила улазак возила са руским таблицама

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Sep.2023, 20:28

После Летоније и Литваније, Естонија забранила улазак возила са руским таблицама

Естонија је данас забранила возилима са руским регистарским таблицама да уђу на територију те земље, након што су то учиниле и Летонија и Литванија. Фото: Pixabay/knerri61 Реч је о заједничком и координисаном потезу, који је донет у складу са недавним тумачењем санкција које је Европска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << унија увела Москви због рата у Украјини, преноси АП.Естонија је јутрос увела ову меру и тиме се ускладила са сличним акцијама Летоније и Литваније, предузетим раније ове недеље.
Министарство унутрашњих послова Естоније саопштило је да је одлука балтичких земаља уследила након „додатног тумачења санкција уведених Руској Федерацији, које је 8. септембра објавила Европска комисија“.
„Циљ санкција Русији је да се примора земља агресора да се повуче ка својим границама“, навео је естонски министар унутрашњих послова Лауре Лајенемец.
Забрана уласка моторним возилом примењује се независно од боравка власника у Естонији или ЕУ.
Putin i Kim razgovarali o taktičkoj i strateškoj saradnji, situaciji u Evropi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак После Летоније и Литваније, Естонија забранила улазак возила са руским таблицама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.