Мађарска почела изградњу новог блока нуклеарке Пакс

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 14:21

Мађарска почела изградњу новог блока нуклеарке Пакс

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто објавио је данас почетак радова на изградњи шестог блока нуклеарне електране Пакс. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Сијарто је најавио важну прекретницу у проширењу нуклеарне електране Пакс.
„Почели су земљани радови >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за будући шести блок, што је био први корак у припреми за изградњу. Жељени рок изградње 2030. године остаје реалистичан“, навео је Сијарто, преноси МТИ.
Први радови одвијају се на дубини од пет метара, рекао је Сијарто, додајући да је ова фаза процеса за пети блок већ завршена.
Неки делови шестог блока биће на дубини до 23 метра како би се осигурали стабилност и безбедност блока.
Сијарто је додао да на ископавању земљишта већ ради између 30 и 40 камиона.
U sistemu instant plaćanja NBS u avgustu vrednost prometa 61,9 milijarde dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарска почела изградњу новог блока нуклеарке Пакс се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.