Петковић: Јалови покушаји Османи да прикаже Србију као дестабилишући фактор

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Sep.2023, 17:25

Петковић: Јалови покушаји Османи да прикаже Србију као дестабилишући фактор

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је данас да су јалови и провидни покушаји председнице привремених приштинских институција Вљосе Османи да прављењем неумесних и вештачких паралела између нашег региона и ситуације у Украјини, прикаже Србију као дестабилишући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фактор на Западном Балкану, јер је одговорна и миротворачка политика Београда управо најснажнија препрека остваривању пироманских амбиција премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Петковић је у саопштењу истакао да је јасно да Курти жели да постане балкански ратни лидер, како би најзад могао да обуче маслинасту униформу, уместо које је у време оружаних сукоба на Косову и Метохији носио затворски комплет, али да нико не жели да саучествује у његовим плановима да дестабилизује регион, нити жели да помогне да се његови дечачки ратнички и великоалбански снови остваре.
Директор Канцеларије за КиМ је нагласио да Србија сваким својим чином како на унутрашњем тако и на међународном плану, грчевито настоји да мирним средствима предупреди и неутралише потенцијално погубне последице Куртијеве политике распиривања мржње и сукоба на Западном Балкану, и да је то свима очигледно.
„Приштина свакодневним демонстрацијама силе, кршењем људских права Срба, узурпацијом земљишта и зграда на северу Косова и Метохије, па сад и блицкригом против риболоваца на Газиводама, жели да увуче Србију у сукобе са НАТО. Али данас се никоме, осим Куртију и Вљоси Османи, не ратује, и зато сваки хистерични покушај да се Србија оцрни неминовно ће се вратити као политички бумеранг ратним хушкачима из Приштине“, рекао је Петковић.
Како је казао, уместо што непрестано саботирају процес нормализације односа, између осталог и несувислим клеветничким нападима на Београд, политички екстремисти из Приштине би коначно морали да се упитају какво добро албанском народу на Косову и Метохији доноси стално подгревање ратне атмосфере и какве ће социјалне и економске последице због тога осећати обични људи, који само желе да у миру граде лични и колективни просперитет.
Mali: Rebalans budžeta pozitivan i razvojni, višak u budžetu 60,6 mlrd dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Јалови покушаји Османи да прикаже Србију као дестабилишући фактор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.