Вучић: Лесковац и југ Србије заслужују величанствен стадион

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 20:12

Вучић: Лесковац и југ Србије заслужују величанствен стадион

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас новоизграђени стадион „Дубочица“ у Лесковцу и истакао да су грађани Лесковца и људи на југу Србије заслужили такав стадион, јер ватрено навијају за Србију. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Играћемо 19. новембра посебну утакмицу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << репрезентације против Бугарске и после 24. године идемо на европско првенство“, изјавио је Вучић током обиласка стадиона у друштву председника Републике Српске Милорада Додика, градоначелника Лесковца Горана Цветановића, председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драгана Џајића, као и потпредседника ФС С Бранислава Недимовића и генералниог секретара ФС С Јована Шурбатовића.
Додао је да се Србија није пласирала на Европско првенство још од утакмице у којој је елиминисала Хрватску. „У року од шест месеци ћемо да изаберемо најбоље оператере, најбоље светске менаџере за управљање стадионом. Ми то не знамо да радимо. Само одржавање траве је између 15 и 20 хиљада евра на месечном нивоу. А потребно је стално организовати догађаје како би ова инвестиција била исплатива“, рекао је Вучић.
Како је навео суштина је да се стадион одржава и да не пропада и да га народ назива „Олд Трафорд“ попут стадиона Манчестер јунајтеда.
„Кажу Хрвати у данашњим новинама да је стадион у Лозници ‘лоше урађен и није по УЕФА стандардима’. Да обавестим моје хрватске пријатеље 15-20 септембра добијамо сертификат за стадион у Лозници“, рекао је Вучић.
Стадион је почео да се гради пре две године, а званично је отворен у понедељак утакмицом Прве лиге Србије између екипа Дубочице и РФК Нови Сад. То је један је од три новоизграђних стадиона у Србији, поред стадиона у Лозници и Зајечару, а изграђен је по високим стандардима који овај објекат сврстава у категорију „четири“ по критеријумима УЕФА.
У комплексу је укупно предвиђено 198 паркинг места, а стадион може да служи за припрему репрезентације и клубова, јер ће поред терена имати и додатну салу за тренинге спортиста, утакмице млађих репрезентација, као и Б селекције.
 
Vučić: Uprkos gradnji nove bolnice Leskovac će pre kraja godine dobiti mamograf

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Вучић: Лесковац и југ Србије заслужују величанствен стадион се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.