’’Игра за старије’’ која је све популарнија међу младим Новосађанима

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Avg.2023, 17:22

’’Игра за старије’’ која је све популарнија међу младим Новосађанима

Када помислите на спорт „боћање“, можда вам се јавља слика пензионера како се опуштено такмиче на терену. Међутим, овај шармантни спорт постаје све популарнији међу различитим генерацијама, посебно у Новом Саду. Фото: Градске инфо Иако је традиционално виђен као „игра за старије“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << боћање је постало хит и међу младима.
Познато и као „балотање“ или „бућање“, боћање је игра која је веома популарна у приморским земљама, али је последњих година стекла своје место и код нас.
Оно што разликује боћање од многих других спортова је његов опуштени темпо и друштвени карактер који окупља играче и посматраче. На теренима за боћање у Новом Саду, људи свих узраста се окупљају да уживају у овом необично опуштајућем искуству.
Предности боћања су многобројне. Фото: Градске инфо Осим што пружа физичку активност и побољшава координацију, боћање је сјајан начин за повезивање са људима и стварање нових пријатељстава.
Нема притиска или темпа, само лаган ритам и смех у друштву. С обзиром на то да игру могу пратити лица стручњака, нови играчи брзо усвајају технике и тактике.
Неки од омиљених терена за боћање у Новом Саду укључују делове Кеја, Нови парк између Детелинаре и Новог насеља и Лиман 3… Ови терени су постали места окупљања заљубљеника у ову игру, где се генерације преносе знање и вештине. Играчи бацају „кугле“ од дрвета или метала према циљу – најмањој кугли, познатој као „булин“. Победник је екипа која најближе постави своје кугле „боће“ булину.
Иако је боћање деценијама било присутно у Новом Саду, последњих година доживљава праву ренесансу.
Фото: Градске инфо Ова опуштајућа игра је одличан начин за бег од убрзаног темпа свакодневног живота и прилика да се опустите и смањите стрес.
Без обзира на вашу доб, боћање је сјајна прилика да се опустите, проведете време са пријатељима и уживате у здравој рекреацији.
Дакле, уколико вас занима да ли можете бити бољи од својих бака и дека у боћању или желите једноставно да се опустите уз ову пријатељску игру, не оклевајте!
Odlazak u novosadske drogerije uz pomoć ove aplikacije – Skenirajte proizvod i proverite njegov kvalitet

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ’’Игра за старије’’ која је све популарнија међу младим Новосађанима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.