Србија се усагласила са одлуком Савета ЕУ о рестриктивним мерама према Сирији

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 15:31

Србија се усагласила са одлуком Савета ЕУ о рестриктивним мерама према Сирији

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ саопштио је данас да се Србија придружила одлуци Савета ЕУ којом су продужене рестриктивне мере према Сирији. Фото: Танјуг/AP Photo/Baderkhan Ahmad Како се наводи у саопштењу високог представника ЕУ, овом одлуком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се продужава „хуманитарно изузеће“ које је уведено 23. фебруара 2023. године, а које се односи на раније донете рестриктивне мере.
Додаје се да су одлуку прихватиле све земље кандидати за чланство у Европској унији, укључујући и Србију, као и Грузија, Лихтенштајн и Норвешка.
„Европска унија прима к знању ову посвећеност и поздравља је“, поручио је високи представник ЕУ, додавши да ће те државе обезбедити да њихове националне политике буду усклађене са овом одлуком Савета.
Вучић упутио саучешће поводом смрти шеика Саида бин Заједа ел Нахјана

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија се усагласила са одлуком Савета ЕУ о рестриктивним мерама према Сирији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.