Холандија: Пожар на панамском теретном броду и даље није угашен

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 10:19

Холандија: Пожар на панамском теретном броду и даље није угашен

Пожар на панамском теретном броду „Фриментл“ (Фремантел), који се запалио код обале Холандије, северно од Амеланда није угашен, а брод је и даље на површини. Фото: Танјуг/Kustwacht Nederland/Coast Guard Netherlands via AP „Реморкер има везу за хитне случајеве са бродом, тако да можемо да га задржимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на позицији“, изјавио је данас Едвин Гранеман из обалске страже за НОС Радио 1.
Према његовим речима, на броду је и даље изузетно вруће, има ватре и дима, а у току преподнева авион обалске страже полетеће да провери да ли је температура пала.
Како је навео, могло би да прође неколико дана пре него што се пожар угаси. Кризни тим обалске страже и компанија за опоравак састаће се данас како би разговарали о различитим сценаријима, преноси НЛ тајмс.
Како су саопштили локални званичници, постоји велики страх да ће се брод преврнути и потонути, што би могло да значи да ће део терета од 3.000 аутомобила плутати према Ваденским острвима која, како су навели, представљају подручје светске баштине. Како је у среду саопштила холандска обалска стража, једна особа је погинула, а више њих је повређено након што је претходне ноћи избио пожар на панамском теретном броду „Фриментл“ (Фремантел), код обале Холандије.
Евакуисано је свих 23 члана посаде, али није прецизирано колико је повређено, пошто је обалска стража саопштила да “има много рањених“, преноси Ројтерс. Брод дуг 199 метара кренуо је из немачке луке Бремерхафен и налазио се 27 километара северно од острва Амеланд са 23 члана посаде.
Повређени су хеликоптером превезени у медицинске установе.
Теретни брод је превозио 2.857 аутомобила из Немачке у Египат, од чега 25 електричних аутомобила. Како преноси агенција, узрок пожара био је један од електричних аутомобила који се запалио.
Generalni sekretar UN osudio neustavnu promenu vlasti u Nigeru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандија: Пожар на панамском теретном броду и даље није угашен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.