Данас конститутивна седница Скупштине Црне Горе

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 09:56

Данас конститутивна седница Скупштине Црне Горе

Конститутивна седница новог сазива Скупштине Црне Горе, на чијем је дневном реду и избор председника парламента, биће одржана данас у подне у Подгорици. Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic На дневном реду је и утврђивање броја потпредседника и њихов избор, као и избор председника и чланова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Административног одбора, навела је РТЦГ.
На седници ће бити усвојен извештај Државне изборне комисије о парламентарним изборима, који су одржани 11. јуна.
Конститутивном седницом, до избора председника Скупштине, председава најстарији посланик коме у раду помажу најмлађи посланик и генерални секретар парламента.
Најстарији посланик у новом сазиву је Милан Лекић из коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), а најмлађи је посланик Покрета Европа сад (ПЕС) Мирко Ђукић.
У новом сазиву Скупштине листа ПЕС-а имаће 24 посланика, а коалиција Заједно, окупљена око Демократске партије социјалиста, 21.
Коалиција ЗБЦГ имаће 13 посланика, Листа Храбро се броји 11, а Бошњачка странка шест.
По два представника у парламенту имаће коалиција Социјалистичке народне партије и Демоса и Албански форум, а по једног Хрватска грађанска иницијатива и Албанска алијанса.
Abazović i Eskobar: Region suočen sa izazovima,mogu da ugroze evropski put Zapadnog Balkana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас конститутивна седница Скупштине Црне Горе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.