У Санкт Петербургу почиње други Руско-афрички самит

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 09:39

У Санкт Петербургу почиње други Руско-афрички самит

Дводневни руско-афрички самит и економски форум почеће данас у Санкт Петербургу. Фото: Танјуг/Pyotr Kovalev/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP Руски председник Владимир Путин, који је домаћин самита са шефовима афричких држава, на маргинама скупа имаће билатералне разговоре са колегама и обратиће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се учесницима на пленарној седници.
На самиту ће учествовати 17 афричких шефова држава, укључујући јужноафричког председника Сирила Рамафозу. Кремљ је оптужио западне земље за покушај спречавања афричких држава да учествују на самиту, другом такве врсте. Први је одржан 2019. у Сочију на југу Русије.
Афричке земље очекују да ће са руским председником Владимиром Путином разговарати о могућности обнављања житног посла, рекао је у интервјуу за РИА Новости председник Уније Коморских острва, председник Афричке уније Азали Асумани, који присуствује самиту Русија-Африка.
„Последице утичу на цео свет, а посебно на Африку у социо-економским питањима. Тако да ово морамо да поставимо као приоритет. У ствари, све је приоритет, али ако спусте оружје неће бити проблема. Док се то не деси, мислим да се проблем житарица и ђубрива тиче свих. Разговараћемо о томе у Санкт Петербургу, разговараћемо о договору о житу са Путином да видимо како да поново покренемо овај споразум“, рекао је Асумани.
Kim Džong Unom razgovarao sa Šojguom o pitanjima bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Санкт Петербургу почиње други Руско-афрички самит се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Путин: Украјинске снаге појачале војне операције, али контраофанзива заустављена

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023

Оружане снаге Украјине су појачале војне операције и главна дејства су била на запорошком правцу, али покушаји украјинске контраофанзиве су заустављени, изјавио је...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.