Путин: Украјинске снаге појачале војне операције, али контраофанзива заустављена

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 14:56

Путин: Украјинске снаге појачале војне операције, али контраофанзива заустављена

Оружане снаге Украјине су појачале војне операције и главна дејства су била на запорошком правцу, али покушаји украјинске контраофанзиве су заустављени, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин. Фото: Танјуг/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP „Што се тиче последњих дана, заиста >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потврђујемо да су непријатељства интензивирана. На значајан начин. Главни сукоби су се одиграли на западу, главни удари у правцу Запорожја“, рекао је Путин новинарима на маргинама самита Русија-Африка, пренела је агенција РИА Новости.
Председник Русије је напоменуо да је такозвана контраофанзива великих размера почела 4. јула, а то потврђују и реална дејства у зони контакта. „О томе сведочи употреба такозваних стратешких резерви Оружаних снага Украјине“, додао је Путин.
Сви покушаји украјинске контраофанзиве су заустављени, непријатељ није успео и одбачен је, нагласио је он.
„Непријатељ није имао успеха ни на једном пољу сукоба. Сви покушаји контраофанзиве су заустављени, непријатељ је одбачен. Уз велике губитке“, рекао је Путин.
Putin: Rusija će poslati besplatno žito afričkim zemljama kojima je najpotrebnije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Украјинске снаге појачале војне операције, али контраофанзива заустављена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.