Макрон: Француској су потребни ред и повратак ауторитета на сваком нивоу

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 20:45

Макрон: Француској су потребни ред и повратак ауторитета на сваком нивоу

Француски председник Емануел Макрон поручио је данас да је, након недавних немира широм Француске изазваних полицијским убиством тинејџера у предграђу Париза, извукао лекцију да је тој земљи потребан ред и повратак ауторитета на сваком нивоу. Фото: Танјуг/Yoan Valat, Pool via AP „Лекција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << коју сам извукао из овога је ред, ред и ред“, рекао је Макрон, преноси Франс 24.
Он је осудио паљење школа, градских скупштина, теретана и библиотека током протеста против полицијске бруталности.
„Ред мора да преовлада. Нема слободе без реда. Нашој земљи је потребан повратак ауторитета на сваком нивоу, почевши од породице“, нагласио је Макрон.
Додао је да је неопходно улагати у омладину “како би им се пружиле алтернативе за демонстрације и немире“.
Током немира широм Француске због убиства 17-годишњег тинејџера алжирског порекла у париском предграђу Нантер, процесуирано је око 1.300 људи, од којих скоро половина има мање од 18 година.
Франс 24 наводи да су највећи нереди у француским градовима од 2005. покренули друштвену дебату о закону и реду, расизму и полицијској бруталности.
Putin potpisao zakon o pravilima uvođenja digitalne rublje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Француској су потребни ред и повратак ауторитета на сваком нивоу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.