Брнабић: Ни у једном тренутку тренутку нисмо планирали да приватизујемо ЕПС

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 17:30

Брнабић: Ни у једном тренутку тренутку нисмо планирали да приватизујемо ЕПС

Председница Владе Ана Брнабић рекла је данас да је ни у једном тренутку није планирано да се приватизује Електропривреда Србије, већ је у плану професионализација ЕПС-а што је, сматра она, у најбољем интересу радника. Фото: Електропривреда Србије Како је премијерка навела, постављен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је надзорни одбор у ком су неки од најбољих европских стручњака, а директор ЕПС-а ће бити изабран на конкурсу, који би требало да буде расписан у најкраћем могућем року.
Брнабић очекује да се ЕПС у будућности води на професионалнији начин, како би могао да се такмичи са најјачин енергетским компанијама на тлу Европе, што ће, истиче она, за грађане Србије значити сигурност снабдевања и дугорочну одрживост.
„Ни у једном тренутку тренутку нисмо планирали да приватизујемо ЕПС. План је професионализација ЕПС-а, а мислим да је то у најбољем интересу радника и да ће им омогућити веће плате“, нагласила је премијерка на састанку са новинарима у Палати Србије, који је Влада организовала да би се отклониле недоумице око Предлога закона о управљању предузећима у државном власништву.
Државна секретарка Министарства финансија Славица Савичић истакла је да у Закону о привредним друштвима постоји читав низ привредних друштава која послују у форми Друштва са ограниченом одговорношћу, те да до сада није постојала препрека да се они трансформишу у смислу Закона о привредним друштвима.
Савичић је рекла да окосница Закона није њихова трансформација, већ управљање и рационално коришћење ресурса.
Kreće novi krug konkursa za dodelu prava na korišćenje oznake „Brend Bačke“, evo ko sve može da se prijavi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Ни у једном тренутку тренутку нисмо планирали да приватизујемо ЕПС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.