САД званично позвале кинеског министра спољних послова да посети Вашингтон

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 07:01

САД званично позвале кинеског министра спољних послова да посети Вашингтон

Сједињене Америчке Државе су званично позвале новоименованог министра спољних послова Кине Ванга Јиа да посети Вашингтон, саопштено је данас из Стејт департмента. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky „Позив Вангу је упућен у понедељак током састанка у Стејт департменту између помоћника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државног секретара САД за источну Азију и Пацифик Данијела Критенбринка и Јанга Таоа, генералног директора за питања Северне Америке и Океаније у кинеском министарству спољних послова“, рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер, преноси Ројтерс.
Он није навео да ли је кинеска страна прихватила позив, али је додао да Вашингтон очекује позитиван одговор.
„Свакако очекујемо да је то нешто што би они прихватили и да је то путовање за које очекујемо да ц́е се десити, али још нисмо заказали датум“, рекао је портпарол америчког министарства спољних послова.
Кина је прошле недеље именовала Ванга за министра спољних послова, након што је Ћин Ганга, који није виђен у јавности више од месец дана, сменила са те функције.
Poljska šalje još vojnika blizu Belorusije zbog narušavanja vazdušnog prostora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД званично позвале кинеског министра спољних послова да посети Вашингтон се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.