Путин: Русија ће одговорити на бесмислен и окрутан напад на Кримски мост

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 20:30

Путин: Русија ће одговорити на бесмислен и окрутан напад на Кримски мост

Председник Русије Владимир Путин саопштио је данас да ће Москва одговорити на украјински напад на Кримски мост. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Према његовим речима, руско Министарство одбране већ припрема тај одговор, преноси РИА.
Истовремено, додао је да је дат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << налог ФСБ-у и Истражном комитету да детаљно испитају инцидент.
„С обзиром на то да је дошло до другог терористичког напада на Кримски мост, чекам конкретне предлоге за побољшање безбедности овог стратешки важног транспортног објекта“, рекао је Путин.
Он је додао да је овај напад био бесмислен и окрутан.
„Ово је бесмислен злочин. Са војне тачке гледишта, нема никаквог значаја, пошто се Кримски мост одавно не користи за војне транспорте. Окрутан јер су повређени и убијени невини цивили“, рекао је руски председник.
Путин је замолио да се помогне детету чији су родитељи погинули у нападу на мост, али и свима који су се због затварања моста нашли у тешкој ситуацији.
Руски туристи у дугачким колонама напуштају Крим, након што је извршен напад на Кримски мост у којем су страдале две особе, а једна девојчица је рањена.
Руски Национални антитерористички комитет јутрос је саопштио да су два украјинска поморска дрона извела терористички напад на Кримски мост, пренео је ТАСС.
Служба безбедности Украјине (СБУ) је после напада саопштила да ће „након победе“ открити све детаље организације „бавовне“ на Кримском мосту.
Бавовна је украјински израз за експлозију војне структуре на руској територији.
Putin izdao naređenja nakon što je dobio izveštaje o napadu dronom na Krim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Русија ће одговорити на бесмислен и окрутан напад на Кримски мост се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.