Нови састанак шефова афричких држава са Путином

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 14:32

Нови састанак шефова афричких држава са Путином

Шефови седам афричких држава, који су у мировној мисији у Украјини, спремни су да дођу на руско-афрички самит у Санкт Петербургу на нови састанак са руским председником Владимиром Путином, изјавила су данас три дипломатска извора за ТАСС. Фото: Танјуг/(Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << via AP Седам земаља које учествују у мировној мисији у Украјини чине Египат, Замбија, Комори, Конго, Сенегал, Уганда и Јужна Африка, преноси Танјуг.„Да, у припреми је такав догађај”, рекли су дипломатски извори, одговарајући на питање о потенцијалном сусрету седморице афричких лидера са Путином на самиту Русија-Африка у Санкт Петербургу, који је планиран за крај јула.
Шефови мировне мисије очекују да се састану са шефом руске државе пре отварања самита или током његовог рада”, прецизирао је један од извора.
Према наводима другог извора, седам шефова држава сложило се да наставе напоре и разговарају о предлозима у оквиру самита, преноси ТАСС.
Zaharova: Moskva osudila pokušaj Kijeva da napadne rusku nuklearku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови састанак шефова афричких држава са Путином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.