Путин: Пригожин одбио да се придружи руској војсци

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 19:03

Путин: Пригожин одбио да се придружи руској војсци

Шеф руске плаћеничке оружане групе „Вагнер” Јевгениј Пригожин одбио је понуду да се његови борци придруже руској војсци, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Путин је рекао да је велики број команданата руске војске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << подржао план да тим људством командује Пригожин што је предложеноо на заједничком састанку у Москви 29. јуна.
Међутим Пригожин је на предлог одговорио да се „његови момци не слажу с таквом одлуком”, иако Путин наводи да су „многи Вагнерови официри климали главом” док је на састанку говорио о предлогу.
Припадници „Вагнера” сада обучавају војнике у Белорусији, где су од окончања побуне против руских снага 24. јуна, саопштило је данас у Минску Министарство одбране, преноси Ројтерс.
Министарство је објавило видео који наводно приказује „Вагнеровце” како обучавају белоруске војнике на војном полигону у близини града Осиповичи, 90 километара југоисточно од главног града Минска.
Током јунске побуне, трупе „Вагнера” су на неколико сати заузеле руски војни штаб у јужној Русији и путовале неколико стотина километара ка Москви. Побуна је окончана споразумом који је предвиђао одлазак Пригожина у Белорусију.
Његовим борцима је Путин понудио или да се придруже редовним руским трупама, или да оду у Белорусију или да се демобилишу.
Erdogan: Putin i ja smo na istoj strani po pitanju produžetka Sporazuma o žitu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Пригожин одбио да се придружи руској војсци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Нови састанак шефова афричких држава са Путином

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 14:32

Шефови седам афричких држава, који су у мировној мисији у Украјини, спремни су да дођу на руско-афрички самит у Санкт Петербургу на нови састанак са руским председником...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.