Тренирајте и лети, сигурно и безбедно!

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 19:36

Тренирајте и лети, сигурно и безбедно!

За неке је тренинг неизбежна свакодневна активност, а за друге није ни последња опција. Међутим, сви се слажу да је вежба једна од најбољих ствари које можемо да урадимо за своје тело, али може бити фатално опасна током лета. Фото: Pixabay/StockSnap Ево 4 савета како да тренирате безбедно, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али ефикасно током летњих температура:
Хидратација је кључна Током лета, ваше тело губи више воде кроз зној него обично, што повећава ризик од дехидрације. Зато треба водити рачуна да пијете довољно воде пре, током и после тренинга. Током физичке активности потребно је пити најмање пола литра воде како би се одржала повољна количина течности у организму. Дакле, носите флашу са собом, а ако планирате дужи тренинг, размислите о спортском напитку који садржи електролите који ће заменити изгубљене минерале.
План и програм обуке Вежбајте у најхладнијим деловима дана, рано ујутру или поподне. У овом периоду, када врућина не бележи свој максимум, тело се лакше креће, а ми имамо више мотивације. Да бисте били сигурни да ћете заиста радити свакодневни тренинг, направите недељни план за себе који дан радите који део тела. Такође је важно да се тело не пренапреже и да ваш тренинг не садржи више од 5 вежби.
Атрактивна локација за вежбање Ентеријери су шаренији и атрактивнији у летњем периоду. Иако теретана има климу, понекад једноставно немамо мотивацију да посетимо тај стандардни простор. Да бисте одржали континуирани тренинг, можете размислити о трчању поред воде или пилатесу, јоги, истезању у парку. 
Адекватна одећа Чак и најтање тканине су терет током топлотног таласа и зато треба обратити пажњу на спортске комбинације. Одабир праве тканине и боја може значајно утицати на удобност и конструктивност током тренинга. Бирају лагане, прозрачне материјале који циркулишу ваздух и упијају зној без непријатних мириса. Светле боје рефлектују сунце и не привлаче претерано сунчеве зраке.
Kako da vaši nokti ne budu krhki i lomljivi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тренирајте и лети, сигурно и безбедно! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.