Сабаленка елиминисала Медисон Киз, Онс Жабер се реванширала Рибакиној

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 17:45

Сабаленка елиминисала Медисон Киз, Онс Жабер се реванширала Рибакиној

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка пласирала се у полуфинале Вимблдона, пошто је савладала Американку Медисон Киз са 2:0 (6:2, 6:4) у четвртфиналном мечу. Сабаленка ће у полуфиналу играти против Онс Жабер која је после преокрета савладала Елену Рибакину 2:1 (6:7, 6:4, 6:1). Фото: ТанјугAP/Alastair >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Grant Тренутно друга тенисерка света је потврдила улогу фаворит и убедљиво надиграла Медисон Киз која је 18. на листи у мечу који је трајао сат времена и 30 минута.
Welcome back to the semi-finals, @SabalenkaA
The No.2 seed powerfully gets past Madison Keys in straight sets, 6-2, 6-4#Wimbledon pic.twitter.com/tPuQdJzmoc
— Wimbledon (@Wimbledon) July 12, 2023

Сабаленка је већ у првом гему првог сета дошла до брејка након четири брејк шансе и тако после свог сервиса повела са 2:0.
У петом гему Сабаленка опет одузима сервис противници и долази до прилике да својим сервисом освоји сет, што је учинила кроз наредна два гема
Током другог сета Американка је боље заиграла и успела да брејкне Сабаленку у шестом гему за 4:2.
Белоруска тенисерка није одустала, па долази до рибрејка и након сервирања у свом гему до резултата 4:4. Сабаленка је још боље ритернирала у наредном гему и успела да опет одузме сервис противници након чега је освојила и други сет.
Сабаленка ће у полуфиналу играти против Онс Жабер, тренутно шесте играчице на светској листи, која је са 2:1 надиграла трећу тенисерку света Елену Рибакину.
У репризи прошлогодишњег финала, Жабер је изгубила први сет у тај-брејку, али је у наредна два диктирала темпо и реванширала се Казахстанки за пораз у мечу за титулу.
Полуфинални мечеви у конкоренцији дама на програму су у четвртак, а састају се Жабер – Сабаленка и Свитолина – Вондроушова.
Novak Đoković izjednačio rekord Rodžera Federera po broju grend slem polufinala

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сабаленка елиминисала Медисон Киз, Онс Жабер се реванширала Рибакиној се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.