Случај Јам Мадар, од џанк мејла до Фибине арбитраже

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 17:15

Случај Јам Мадар, од џанк мејла до Фибине арбитраже

Кошаркашки клуб Партизан издао је саопштење у ком је осудио начин на који је Јам Мадар напустио клуб и прешао у Фенербахче и најавио да ће штитити интересе свим расположивим правним средствима. Фото: Градске инфо Доскорашњи плејмејкер Партизана Јам Мадар је раније на друштвеним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мрежама објавио да прелази у Фенербахче и опростио се од црно-белих, али управа клуба сматра да то није учинио на коректан начин.
„КК Партизан не прихвата једнострани раскид уговора од стране играча, Јама Мадара. Све уговорне обавезе према играчу, клуб је исплатио, као и обавезе према агенцији ЦАА с којом клуб има потписан уговор о заступању Јама Мадара. Правду у овом случају, Партизан ће потражити пред органима Фибе где ће тражити хитан поступак“, стоји на почетку саопштења.
„Мејл упозорења од стране Америчке агенције ЦАА је послат са адресе која никада пре није коришћена у комуникацији с клубом. Комплетан мејлинг систем КК Партизан се налази на Мајкрософтовом серверу који га је препознао као ‘џанк мејл’. Сертификат Мајкрософт је немогуће фалсификовати и клуб има официјални доказ о томе да је спорни мејл завршио као ‘џанк’.
Наставља се затим са објашњењем ситуације.
„Играч нити у једном моменту, нити писано, нити усмено, није обавестио клуб да је променио агенцију која га заступа у Европи. КК Партизан је први пут сазнао за проблем кад је на састанку са новом агенцијом коју представља Мишко Ражнатовић видео одштампан спорни емаил и потенцијални раскид уговора. Најбитније у читавој овој ситуацији је да је Мадар плаћен у истом моменту као и сви актуелни играчи КК Партизан и да му се не дугује нити један долар од плата, нити ЦАА као агенцији која заступа интересе играча у Сједињеним Америчким Државама“.
Истакнути су затим додатни детаљи.
„Играч је убеђен од стране новог агента како је његов уговор јако неповољан по њега јер није имао опцију изласка за европски клуб, већ само за НБА. КК Партизан је платио обештећење у две рате његовом матичном клубу, Хапоелу из Тел Авива и потписао је уговор на 2+1 годину са опцијом од стране клуба да у лето 2023 продужи сарадњу.“
На крају је клуб најавио правну борбу за заштиту интереса.
„На крају претходне сезоне, Партизан је свакако планирао да Мадару понуди продужетак сарадње по побољшаним условима, али наступ играча и његове агенције, уз позивање на спорни раскид уговора и тражење дупло већег уговора од актуелног, клуб није желео да испрати. Овакво пословање агенције са којом је клуб сарађивао више од 20 година, наводи на то да се сарадња са Бео баскетом оконча. Стога, уколико Фенербахче или било који други клуб жели да ангажује нашег играча, ми смо спремни да саслушамо понуду и пустимо га уз обештећење. У наведеном случају, штитићемо се свим расположивим правним средствима“, стоји у закључку саопштења.
Jam Madar zvanično napustio Partizan i prešao u Fenerbahče

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Случај Јам Мадар, од џанк мејла до Фибине арбитраже се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.