Русија заинтересована за развој енергетског сектора у Африци

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 08:49

Русија заинтересована за развој енергетског сектора у Африци

Москва жели да руске компаније учествују у развоју енергетског сектора у Африци, изјавио је руски дипломата Олег Озеров. Фото: Танјуг/(Pavel Bednyakov/Photo host Agency RIA Novosti via AP, File „Желимо да наше компаније учествују у развоју енергетског сектора у земљама Африке, али истовремено полазимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од тога да енергетске ресурсе овог континента треба, пре свега, искористити за сопствени развој“, рекао је Озеров у интеррвјуу за РИА Новости.
Он је истакао и да земље Африке имају различите потребе везане за увоз и извоз енергената. Говорећи о другим областима енергетске сарадње Русије и Африке, Озеров је подсетио да Руска Федерација гради нуклеарну електрану у Египту, а њена реализација напредује боље од предвиђеног рока.
„Руска нуклеарна индустрија може да пружи много тога афричком континенту“, нагласио је дипломата.
Nemačka: Poslovno raspoloženje najgore za poslednjih osam meseci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија заинтересована за развој енергетског сектора у Африци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.