Кремљ открио зашто је баш Лукашенко преговарао са Пригожином

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 11:03

Кремљ открио зашто је баш Лукашенко преговарао са Пригожином

Председник Владимир Путин назвао је деловање вагнероваца „злочиначком авантуром“. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP Белоруски лидер, Александар Лукашенко, годинама познаје Евгенија Пригожина, вођу приватне паравојне компаније Вагнер, па је зато преговарао са њим када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је покушао да покрене побуну у Русији.
„Вероватно се питате зашто је баш председник Лукашенко био преговарач. Он се дуго зна са Пригожином, око 20 година, и то је био његов лични предлог са чим се сложио председник Путин“, навео је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Подсетимо, наоружани Вагнерови плаћеници су у петак увече кренули ка Москви, али су поход обуставили после договора о деескалацији.
Лукашенко је потом телефоном разговарао са Пригожином и договорено је да ће он отпутовати у Белорусију, а кривични поступак покренут против њега због оружане побуне биће обустављен. Кремљ је саопштио да је гаранција да ће Пригожин моћи да оде у Белорусију реч председника Русије. Вагнер је у суботу заузео штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону после тврдњи о наводном ракетним и бомбашким нападима Оружаних снага Русије на кампове Пригожинових бораца, што су демантовали и Министарство одбране и ФСБ.
Током обраћања грађанима Русије, председник Владимир Путин назвао је деловање вагнероваца „злочиначком авантуром“.
U Rostovu na Donu mirno, Moskovljanima savetovano da izbegavaju autoput

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кремљ открио зашто је баш Лукашенко преговарао са Пригожином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.