Лавров: Русија задржава контролу над нуклеарним оружјем распоређеним у Белорусији

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 09:12

Лавров: Русија задржава контролу над нуклеарним оружјем распоређеним у Белорусији

Русија задржава контролу над тактичким нуклеарним оружјем које ће бити распоређено у Белорусији у складу са међународним обавезама, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP) „Ово размештање нуклеарног оружја ни на који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << начин не крши ниједну међународну обавезу Белорусије или Руске Федерације, укључујући и обавезе из Уговора о неширењу нуклеарног оружја“, рекао је Лавров синоћ за ТВ канал ОНТ.
Руски председник Владимир Путин је 25. марта изјавио да ће Русија, на захтев Минска, распоредити своје тактичко нуклеарно оружје на територију Белорусије, управо онако како су САД распоредиле елементе сопственог нуклеарног арсенала на територији својих савезника. Москва је већ пребацила нуклеарни систем Искандер у Минск и помаже белоруским колегама да у складу са тим поново опреме своје авионе, пренео је ТАШ.
Путин је 16. јуна рекао да су прве руске нуклеарне бојеве главе већ испоручене у Белорусију и да ће цела серија бити распоређена до краја године.
Prigožin: Vagner se okreće u suprotnom pravcu kako ne bi došlo do krvoprolića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Русија задржава контролу над нуклеарним оружјем распоређеним у Белорусији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Кремљ открио зашто је баш Лукашенко преговарао са Пригожином

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023

Председник Владимир Путин назвао је деловање вагнероваца „злочиначком авантуром“. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP Белоруски лидер, Александар Лукашенко, годинама...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.