Русија незадовољна спровођењем споразума о извозу житарица

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jun.2023, 15:50

Русија незадовољна спровођењем споразума о извозу житарица

Русија још није задовољна како се спроводи споразум о извозу житарица из црноморских лука, изјавио је данас заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Вершињин после састанка са високим трговинским званичницима УН. Фото: Танјуг/AP/David Goldman „Не можемо бити задовољни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како се спроводи овој договор јер баријера на извоз наших производа није отклоњена“, поручио је Вершињин.

Русија је запретила да ће 17. јула одустати од споразума уколико не буду испуњени њени захтеви о побољшању услова за извоз руских житарица и ђубрива, подсећа Ројтерс.

Иако извоз руских житарица и ђубрива не подлеже санкцијама Запада, званична Москва упозорава да финансијска и логистичка ограничења, као и потешкоће са осигурањем бродског транспорта и даље представљају баријеру за извоз руских производа у свет.
Руски амбасадор у Турској изјавио је у петак да упркос текуцим консултацијама са Уједињеним нацијама нема основа да се продужи договор о извозу житарица, пренела је агенција РИА.
САД шаљу Украјини нови пакет помоћи вредан две милијарде долара

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија незадовољна спровођењем споразума о извозу житарица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.