Поповић: Избором истакнутих правника нови закони су почели да се примењују

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 14:42

Поповић: Избором истакнутих правника нови закони су почели да се примењују

Министарка правде Маја Поповић данас је директору за програмску координацију Савета Европе Клаусу Нојкирхому и шефу Канцеларије Савета Европе у Београду Тобиасу Флесенкемперу представила активности Министарства на пољу реформских процеса у области правосуђа. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << правде/Зоран Николић Том приликом, она је нагласила да су избором истакнутих правника образовани Високи савет судства и Високи савет тужилаштва, нови правосудни закони почели да се примењују, саопштено је из Министарства.
Фото: Танјуг/Министарство правде/Зоран Николић Министарка је истакла да је почела и израда неопходних подзаконских аката, који у складу са прописаним роком треба да буду донети до маја 2024. године. Министарка правде је представила значајне резултате које је ресорно министарство постигло уз пројектну подршку Савета Европе.
Она се посебно осврнула на активности из Стратегије људских ресурса у правосуђу, активности усмерене на пружање подршке Врховном суду на пољу уједначавања судске праксе, као и активности који се односе на јачање капацитета Правосудне академије.
Поповић је захвалила на помоћи коју Савет Европе континуирано пружа Србији у спровођењу најважнијих корака на пољу јачања владавине права и изградње бољег и ефикаснијег правосудног система.
Ministarstvo zaštite životne sredine kreće sa uklanjanjem otpada u Loznici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поповић: Избором истакнутих правника нови закони су почели да се примењују се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.