Мурму: Одушевљена сам што је Србија прва европска земља коју сам посетила

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 12:55

Мурму: Одушевљена сам што је Србија прва европска земља коју сам посетила

Председница Индије Дроупади Мурму изјавила је данас да је одушевљена што је Србија прва европска земља коју је посетила откако је постала председница Индије у јулу прошле године. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „Хвала вам председниче Вучићу, одушевљена сам што је ово моја прва >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посета било којој европској земљи. Хвала и Србији на гостопримству које ми је указано. Подсетила бих на посету Вучића Индији 2017. године. Његова посета је поставила темеље за ширење нашег билатералног партнерства. Наши односи се заснивају на узајамном поверењу. Остајемо посвећени да убризгамо још енергије у виталне амбиције“, поручила је Мурму на конференцији за новинаре са Вучићем.
Она је додала да је имала конструктиван и продуктиван састанак са српским колегом. „Разговарали смо о свим важним аспектима наших билатералних односа, али и о глобалним и регионалним питањима. Одлучни смо да градимо даље односе, да радимо на ширењу технологије, јачању односа међу људима… Договорили смо се да јачамо сарадњу у УН и другим мултилатералним форумима“, истакла је она.
Мурму је рекла да ће интеракција да води до још снажније узајамно корисне сарадње. „Председниче Вучићу, желела бих да сарађујемо са Србијом када је реч о ИТ сектору, здравству, енергетици, пољопривреди… Србија је традиционални пријатељ Индије, стога, заинтересовани смо врло да сарађујемо са Србијом. Желимо да радимо даље, разговарали смо о директном лету Београд – Њу Делхи. Учестале посете ће најбоље јачати наше партнерство набоље“, навела је Мурму.
Мурму је стигла у Београд у среду, а планирано је да сутра отпутује за Индију.
Она ће данас разговарати са премијерком Србије Аном Брнабић и учествоваће на Српско-индијском пословном форуму.
Vučić: Hvala Indiji na podršci teritorijalnom integritetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мурму: Одушевљена сам што је Србија прва европска земља коју сам посетила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.