Фински шеф дипломатије Хависто најавио председничку кандидатуру

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 11:37

Фински шеф дипломатије Хависто најавио председничку кандидатуру

Фински министар спољних послова Пека Хависто изјавио је данас да ће се кандидовати на председничким изборима следеће године, са жељом да наследи актуелног шефа државе Саулија Ниниста који се повлачи после два мандата. Фото: Танјуг/Seppo Samuli/Lehtikuva via AP „Недавно су ме контактирали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << многи грађани Финске из веома различитих средина и тражили да се кандидујем на председничким изборима следећег јануара“, рекао је Хависто на конференцији за новинаре.
Биће то трећи покушај члана Зелене странке Хависта да постане председник Финске, пошто је био другопласирани и 2012. и 2018. године, преноси Ројтерс.
Video snimci Njujorka koji je obavijen dimom slični onima sa Marsa (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фински шеф дипломатије Хависто најавио председничку кандидатуру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.