У сукобима у Звечану повређени и Срби, укључујући извештача Тањуга

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Maj.2023, 17:51

У сукобима у Звечану повређени и Срби, укључујући извештача Тањуга

У данашњим сукобима у Звечану између припадника КФОР-а и спрског народа има повређених Срба, међу којима је и извештач Тањуга са лица места. Фото: Танјуг/AP Photo/Бојан Славковић Извештач Тањуга повређен је када му је шок бомба пала под ноге. Има бол у нози и благо крварење и није >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << му пружена помоћ. До сукоба је дошло када су припадници КФОР-а насилно почели да разбијају српске демонстранте, који су мирно седели испред општине Звечан.
Након што између 200 и 300 Срба није испунило ултиматум Кфора да се удаље од возила косовске полиције која су била окружена српским народом, Кфор је силом кренуо на демонстранте, користећи пендреке, шок бомбе и сузавац.
Срби су узвратили на напад Кфора, летеле су флаше и каменице, а како додаје извештач Тањуга, било је повређених припадника Кфора, док је њихова опрема остала на асфалту – чизме, ципеле, пендреци и остала опрема.
Запаљен је и један приватан аутомобил.
Извештач Тањуга јавља да се српски народ разбежао, али да су из прикрајка и даље бацали камење на Кфор, који је све време испаљивао шок бомбе.
Блиндирана возила косовске полиције су се померила, а косовски припадници стоје поред општине и засад се не мешају у сукоб.
Кфор је у међувремену преко разгласа позвао Србе да се разиђу.
Predstavnici automobilskog sektora Jugoistočne Evrope na konferenciji u Beogradu

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У сукобима у Звечану повређени и Срби, укључујући извештача Тањуга се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.